середа, 12 січня 2022 10:42

Мавзолей Ататюрка й переговори: депутати поїхали в Туреччину
4

Із офіційним візититом у Туреччину поїхали депутати з різних фракцій

Група народних депутатів України поїхала з офіційним візитом у Туреччину. Одне із завдань поїздки - оборонна співпраця.

Фото опублікував Укрінформ.

Українську делегацію очолює співголова групи Верховної Ради з міжпарламентських зв'язків із Туреччиною, нардеп від "Голосу" Рустем Умєров.

З ним в Анкарі перебувають депутати зі "Слуги народу" Ігор Копитін, Роман Грищук, Сергій Швець, від "Європейської солідарності" Мустафа Джемілєв, Ахтем Чийгоз, Микола Княжицький, "Голос" - Роман Костенко, Олександра Устінова. Також - голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Поклали квіти в мавзолеї Ататюрка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина направить в Україну ще 24 ударні безпілотники Bayraktar - ЗМІ

"Туреччина була однією з перших держав, яка визнала відновлення незалежності України, не визнає незаконної окупації Криму й Донбасу, підтримує суверенітет і територіальну цілісність нашої держави на всіх міжнародних майданчиках.

Стратегічне партнерство між Україною і Туреччиною дає конкретні результати в різних сферах - від оборонної промисловості, науково-технічної і торгово-економічної до культурно-гуманітарної", - написав Умєров у книзі почесних відвідувачів мавзолею.

Сьогодні зустрінуться з головою великих національних зборів (парламенту) Туреччини Мустафою Шентопом, головою парламентської делегації Туреччини в ПАРЄ Ахметом Їлдизом.

Крім Анкари депутати відвідають Стамбул.

Торік у жовтні міністри закордонних справ України й Туреччини говорили про створення безпекового альянсу в Чорноморському регіоні.

Туреччина брала участь у саміті "Кримська платформа", який відбувся в Києві в серпні.

Зараз ви читаєте новину «Мавзолей Ататюрка й переговори: депутати поїхали в Туреччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі