середа, 12 лютого 2020 14:16

Мав квартиру, але винаймав житло за рахунок українців: екснардепом займеться Антикорсуд

Мав квартиру, але винаймав житло за рахунок українців: екснардепом займеться Антикорсуд
Екснардеп мав квартиру у Києві, але знімав готель за рахунок платників податків, кажуть у НАБУ.

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування щодо колишнього народного депутата за безпідставне отримання понад 361 тис. грн на винаймання номера у готелі "Київ".

Про це Бюро повідомило у середу.

За даними слідства, у листопаді 2014-го експарламентар почав користуватися готельним номером у столиці. Проживання оплачувалося за кошти держбюджету.

Детективи з'ясували: незважаючи, що у березні 2017-го підозрюваний отримав у спадщину квартиру у Києві, він не сповістив про це Управління справами Апарату Верховної Ради. Це дозволило йому й надалі отримувати компенсаційні виплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільйонери з нетрів. Хто з нардепів взяв компенсацію за оренду житла

Лише у жовтні 2018-го після низки публікацій у ЗМІ нардеп відмовився від отримання коштів. За 1,5 року депутат встиг отримати понад 361 тис. грн компенсації за винаймання житла.

Депутату інкримінують "зловживання владою або службовим становищем". Прізвище нардепа у НАБУ не називають.

Тим часом "Новое время" повідомляє, що йдеться про колишнього нардепа-мажоритарника (обирався на Київщині) Руслана Сольвара.

Обвинувальний акт направлять до Вищого антикорупційного суду.

За законом, народні депутати отримують компенсацію на винайм помешкання або оплату готельного номера за умови, якщо вони не забезпечені житлом у столиці та мають реєстрацію місця проживання на відстані понад 30 км від меж міста Київ.

Зараз ви читаєте новину «Мав квартиру, але винаймав житло за рахунок українців: екснардепом займеться Антикорсуд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі