понеділок, 26 листопада 2007 11:40

Матвієнко зрадів, що Тимошенко пішла йому назустріч

Українська республіканська партія "Собор" вітає те, що висунуті партією зауваження до коаліційної угоди між блоками Юлії Тимошенко й "Наша Україна - Народна Самооборона" були враховані при її доробці.

Про це повідомила прес-служба УРП "Собор".

"Вважаю обнадійливим те, що керівництво БЮТ вирішило погодитися з тими принциповими зауваженнями, які відстоювала УРП "Собор": у проекті програми з"явилися більш реалістично сформульовані пункти про повернення внесків та введення контрактної служби, зникли пункти про фактичну федералізацію країни й підвищення виборчого бар"єру", - говорить лідер "Собор" Анатолій Матвієнко.

За його словами, зараз момент чи не єдиним дискусійним моментом залишається концепція закону про імперативний мандат - на думку Матвієнка, у Конституції вже є вичерпний перелік причин, з яких депутат може втратити свій мандат.

Матвієнко також нагадує, що раніше його партія ініціювала громадське обговорення своїх пропозицій до угоди для того, щоб зробити майбутню коаліцію БЮТ і НУНС ефективнішою.

"Скажу відверто: ми зробили це привселюдно ще й тому, що керівництво НУНС не виявляло належної наполегливості у роботі над програмними принципами, напевно, бажаючи подискутувати відносно тієї частини угоди, де йдеться про розподіл посад", - говорить він.

Матвієнко нагадує, що його партія не могла погодитися з низкою положень, передбачених у проекті угоди.

Матвієнко вважає найкращою коаліцією для України коаліцію за участю Партії регіонів, БЮТ і НУНС.

На початку листопада УРП "Собор" підготувала зміни в коаліційну угоду БЮТ-НУНС, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Матвієнко зрадів, що Тимошенко пішла йому назустріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі