четвер, 15 листопада 2007 08:21

Матвієнко: "Найкраща коаліція - без Януковича і Тимошенко"

Матвієнко: "Найкраща коаліція - без Януковича і Тимошенко"
Лідер Української республіканської партії "Собор" Анатолій Матвієнко вважає найкращою для України коаліцію "Нашої України – Народної Самооборони", Партії регіонів і БЮТ.

"Без Януковича і без Юлії Тимошенко на посаді прем"єра, але з активною участю і Януковича, і Тимошенко у державотворчій праці, визнаючи їх претензії на майбутні президентські вибори. Але це моя романтична мрія", – додав Матвієнко.

Водночас лідер УРП "Собор" підкреслив, що він виступає за формування демократичної коаліції, "за те, що всі депутати блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" мають підтримати ту кандидатуру на посаду прем"єра, яку запропонує БЮТ".

Однак, говорячи про зміст програми коаліції, Матвієнко висловив думку, що "вона має бути програмою домовленості і певного компромісу всіх суб"єктів її творення". "І за ті позиції, які декларував БЮТ і, на погляд НУ-НС, які є нереальними, не можна звинувачувати НУ-НС, що він просить виключити їх з коаліційної угоди, або конкретно якусь партію, яка входить до НУ-НС", - зауважив Матвієнко. Він вважає, що "це не означає, що БЮТ не може добиватися реалізації виконання своїх обіцянок, і це залишається за ним, але не можна ґвалтувати інших за те, у чому ти щиро переконаний, - варто відмовитися, бо це вже не демократична коаліція, а якась авторитарна, а відтак і перспектива її не дуже втішна".

Матвієнко прогнозує, що "демократична коаліція буде створена швидше за все 95 до 5". За його словами, дуже важливо, щоб ця демократична коаліція була створена і працювала не за ради президентських виборів, а задля розв"язання найболючіших проблем сьогодення.

"Якщо це буде покладено в основу, то вона буде працювати до наступних парламентських виборів, сподіваюсь, чергових. Якщо ж популізм очікування президентських виборів в її роботі переможе, то коаліція буде недовготривалою", – підкреслив він, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Матвієнко: "Найкраща коаліція - без Януковича і Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі