пʼятниця, 09 листопада 2007 10:57

Матвієнко проголосує за Тимошенко-прем"єра

Лідер Української республіканської партії "Собор" Анатолій Матвієнко готовий підтримати у Верховній Раді кандидатуру лідера блоку її імені Юлії Тимошенко на пост прем"єр-міністра.

Про це Матвієнко сказав в інтерв"ю "Газеті по-київськи".

"На мене вже наговорюють, що я не хочу Юлію Володимирівну підтримувати. Так буду я голосувати за неї! Нехай не переживає", - сказав він.

При цьому Матвієнко висловив незгоду з рядом законопроектів, прийняття яких передбачено проектом коаліційної угоди між БЮТ і блоком "Наша Україна - Народна Самооборона".

Зокрема, УРП "Собор" проти підвищення до 5% прохідного бар"єра в парламент і введення імперативного мандата.

Також Матвієнко вважає недосконалою запропоновану модель реформи місцевого самоврядування.

"Я не демонструю свою принциповість, просто за таке голосувати ніколи не буду", - сказав він.

Також Матвієнко висловився проти прийняття всіх цих проектів у пакеті.

"Учора ми із цим (пакетне голосування) боролися, а сьогодні ми скажемо: їм не можна було голосувати пакетом, а нам можна. Так які в нас обличчя? Які принципи? Єдине - це влада? Тоді я такого не хочу", - говорить він.

При цьому лідер партії підкреслює, що за коаліцію, але вважає обов"язковою прогностичність її дій.

"...Робити Матвієнка ледве не ворогом коаліції - це неправильно... ми це підписали. Я послідовний. Але я не підпишуся під абсурдом", - зазначає він.

Українська республіканська партія "Собор", яка входить до Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", підготувала зміни до коаліційної угоди блоків Юлії Тимошенко й НУНС.

"Собор" закликає БЮТ і НУНС, до складу якого вона входить, доробити коаліційну угоду.

Лідер цієї політичної сили Анатолій Матвієнко заявляє, що голова політичної ради НУНС В"ячеслав Кириленко не погоджував текст коаліційної угоди зі членами політради перед його підписанням.

15 жовтня БЮТ і НУНС домовилися створити коаліцію в новій Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Матвієнко проголосує за Тимошенко-прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі