середа, 09 грудня 2009 16:38

Машину з грошима для підкупу виборців затримали на Донеччині

Машину з грошима для підкупу виборців затримали на Донеччині
СБУ затримала в Донецькій області інкасаторський автомобіль одного з банків із грошима, начебто призначеними на підкуп виборців.

Як стало відомо УП від джерел у правоохоронних органах, затримана інкасаторська машина належала банку "Фінанси й кредит".

Правоохоронці не виключають, що гроші, знайдені в машині, мали піти на підкуп виборців у східних областях.

"За оперативною інформацією, ймовірно ці кошти мали піти на підкуп виборців у Луганській і Донецькій областях", - пояснив співрозмовник УП.

Раніше прес-служба СБУ повідомила, що на Донеччині викрито діяльність конвертаційного центру, через який у тіньовий сектор економіки протягом року виводилось понад 500 млн гривень.

Фіктивні комерційні структури, об"єднані цим протиправним фінансовим механізмом, діяли на території Донецька та у Луганській області.

За дорученням слідчого прокуратури 3 грудня ц.р. співробітники СБУ із залученням бійців Центру спеціальних операцій затримали трьох учасників злочинного угруповання. Спільно з податковою міліцією ДПА в Донецькій області було здійснено обшуки на робочих місцях, у помешканнях, в автомобілях затриманих, накладено арешти на 134 рахунки підприємців та комерційних фірм, здійснено понад 30 виїмок у банківських установах.

Під час обшуку одного з офісних приміщень співробітники СБУ затримали автомобіль інкасаторської служби однієї з банківських установ, в якому знаходився наряд охорони з опечатаними мішками для перевезення грошей.

Будь-яких документів щодо походження коштів та їх транспортування на вимогу слідчого надано не було.

За інформацією Ліги, банк "Фінанси й кредит" належить відомому українському бізнесмену -"бютівцю" Костянтину Жеваго.

Голова правління банку - Володимир Хливнюк. Глава наглядової ради - Олег Жеваго, старший брат К.Жеваго.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Машину з грошима для підкупу виборців затримали на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі