понеділок, 30 липня 2007 09:07

Мартинюка не взяли в першу п`ятірку списку КПУ

У суботу Комуністична партія України (КПУ) сформувала проект свого виборчого списку, пише Коммерсант-Україна. Список очолив лідер КПУ Петро Симоненко.

Формування виборчого списку Компартії почалося ще у п`ятницю на президії партії. За словами його учасників, "дискусія була непростою" і велася з 8 до 22 години.

У суботу проект списку і виборчої програми був схвалений на пленумі КПУ. У партії вирішили, що до проведення з`їзду, який заплановано на 2 серпня, проект списку і його першої п`ятірки розголошувати не будуть.

Проте Ъ вдалося з`ясувати деякі подробиці. Другим номером значиться 30-річний шахтар-прохідник з міста Шахтарськ Донецької області, секретар місцевого міськкому партії Євген Волинець.

Селян в списку комуністів представляє третій номер — кримський фермер Марина Перестенко. Четвертим номером стане голова Ради ветеранів України, найстарший з депутатів V скликання, — 86-річний Іван Герасимов. Замикає п`ятірку міністр охорони здоров`я Юрій Гайдаєв. Перший віце-спікер Адам Мартинюк займе в списку шосте місце.

Крім того, вчора Симоненко повідомив виданню, що КПУ веде переговори про присутність у першій п`ятірці почесного президента ВАТ "ММК ім. Ілліча" Володимира Бойка. Втім, пізніше від своїх слів відмовився.

Зараз ви читаєте новину «Мартинюка не взяли в першу п`ятірку списку КПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі