вівторок, 21 січня 2020 14:33

Маркарова може стати найдосвідченішим кандидатом на пост глави уряду - Jamestown Foundation

Маркарова може стати найдосвідченішим кандидатом на пост глави уряду - Jamestown Foundation
Аналітичний центр Jamestown Foundation назвав Оксану Маркарову найдосвідченішим можливим кандидатом на пост глави уряду. Фото: Еспресо.TV

"Якщо прем'єр-міністр Гончарук у кінцевому підсумку піде у відставку найближчими тижнями чи місяцями, Маркарова може стати найдосвідченішим кандидатом на пост глави уряду", - йдеться в оглядовій статті авторитетного аналітичного центру Jamestown Foundation, присвяченій українській урядовій кризі.

У тексті зазначається, що за час перебування на посаді міністра фінансів Оксані Маркаровій вдалося значно знизити зовнішній борг (з 60% до 50% ВВП за два роки), а також істотно знизити вартість обслуговування боргу.

"Україна тепер має продовжити реструктуризацію економіки, включаючи створення умов на відкритому ринку для ораних земель, впровадження ефективних методів боротьби з корупцією та реформування податкової системи", - йдеться в статті про завдання майбутнього уряду в економіці України.

Нагадаємо, що 17 січня прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку. Після цього міністри почали писати пости в соцмережі на підтримку Гончарука.

Під час виступу з трибуни Верховної Ради прем'єр запевнив, що Кабмін продовжить свою роботу у штатному режимі до того, як президент Володимир Зеленський "прийме політичне рішення".

Своєю чергою Зеленський записав відео своєї зустрічі з Гончаруком. Сказав, що вирішив дати прем'єру ще один шанс і пояснив, що таке "нормальні зарплати" в уряді.

Jamestown Foundation входить до числа десяти найвпливовіших "мозкових центрів" (Thank Tanks) Вашингтона, що спеціалізуються на питаннях безпеки й геополітики. Він вважається одним із найавторитетніших в аналізі Євразії.

Зараз ви читаєте новину «Маркарова може стати найдосвідченішим кандидатом на пост глави уряду - Jamestown Foundation». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі