Ексклюзиви
четвер, 07 листопада 2013 03:49

Маніпуляція увагою виборця: чому українські політики говорять переважно про минуле

Маніпуляція увагою виборця: чому українські політики говорять переважно про минуле
Сергій Таран. Фото: tvi.ua

Українська політика не є ще європейською через свою зосередженість на вирішенні проблем минулого, а не теперішнього і майбутнього.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив політолог Сергій Таран, коментуючи дискусію навколо відзначення 70-ї річниці вигнання із Києва нацистських загарбників.

Експерт зазначив, що вітчизняні політики у своїх розмовах зосереджені переважно на минулому, оскільки так простіше привернути до себе електорат.

"У нас суспільство не зовсім здорове. У здоровому суспільстві політики мали би обговорювати, як боротися з корупцією, як робити економічні реформи. Вони мали би обговорювати ті речі, які вимагають від них дій. А в українському суспільстві політикум говорить про історію, тому що це легше. Так легше мобілізувати виборців", - пояснив Таран.

Він додав, що зараз політичні діячі України мали би обговорювати ті питання, які на вустах їхніх колег з Європи.

"Ви можете собі уявити, щоби питання історії були предметом обговорення в Європарламенті? Щоби, наприклад, німці і французи з'ясовували стосунки, апелюючи до тих чи інших історичних подій? А їм є, що згадати. Що було би з Європейським Союзом?" – поцікавився політолог.

Зараз ви читаєте новину «Маніпуляція увагою виборця: чому українські політики говорять переважно про минуле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути