пʼятниця, 24 листопада 2017 12:44

Манафорт їздив до "Опоблоку" і наближених Путіна - американські ЗМІ

Манафорт їздив до "Опоблоку" і наближених Путіна - американські ЗМІ
Екс-глава штабу Трампа Пол Манафорт їздив до "Опоблоку" і наближених Путіна - американська преса. Фото: Reuters

Після втечі колишнього президента Віктора Януковича екс-глава штабу американського президента Дональда Трампа Пол Манафорт 19 разів приїздив до України. А перед тим, як очолити кампанію Трампа, він 18 разів бував у Москві і більше десяти років підтримував зв'язки з наближеними до російського президента Володимира Путіна. Про це пишуть газети видавничого дому McClatchy, повідомляє "Голос Америки".

Манафорту минулого місяця пред'явили звинувачення по 12 пунктам, зокрема змову проти США, нагадує сайт.

Видавничий дім посилається на дані, отримані від української влади і розвіддані, надані колишніми і діючими офіційними особами. Нові дані свідчать про те, що зв'язки з Манафортом були набагато міцніші, ніж передбачалося раніше.

Після зміщення прокремлівського президента Януковича в 2014 році Манафорт продовжив їздити до Києва, побувавши там 19 разів за два роки, і працював з проросійською партією "Опозиційний блок", повідомляє McClatchy.

Дехто припускає, що Манафорта перетворили в агента російських інтересів.

"Можна доводити, що він весь цей час або працював в основному на Москву, або намагався грати на обидві сторони просто для збільшення прибутків", - каже колишній помічник держсекретаря Деніел Фрід, який спілкувався з Манафортом в епоху Януковича.

"В кращому разі у нього був конфлікт інтересів, в гіршому - він дійсно діяв за вказівкою Путіна", - говорить Фрід, зараз член Атлантичної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура відреагувала на сепаратистську заяву нардепа

Пол Манафорт подав у відставку 19 серпня 2016 року, коли газета New York Times повідомила про існування рукописних облікових книг, де відображені таємні платежі Януковича йому на суму $12,7 млн. НАБУ наполягає, що гроші виплачувалися в рамках нелегальної схеми.

Зараз ви читаєте новину «Манафорт їздив до "Опоблоку" і наближених Путіна - американські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі