пʼятниця, 30 серпня 2019 05:01

Макрон розповів Зеленському про переговори з Путіним

Макрон розповів Зеленському про переговори з Путіним
Макрон поговорив з Зеленським. Фото: РБК

Президент Франції Емманюель Макрон в ході телефонної розмови зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським розповів про свої переговори з президентом РФ Володимиром Путіним і нагадав про важливість прогресу по вирішенню кризи на сході України.

"З прицілом на саміт глав держав і урядів Нормандського формату в вересні, Макрон нагадав про загальне прагнення до швидкого прогресу по політичних ініціативах і заходів у сфері безпеки, необхідним для вирішення конфлікту на сході України", - повідомляє Єлисейський палац.

Макрон розповів Зеленському про "наслідки переговорів, проведених з президентом РФ в Форті Брегансон, а також - переговорів на саміті G7".

Також президент Франції привітав Зеленського із затвердженням Верховною Радою Олексія Гончарука на посаді прем'єра України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найгіршого не сталось" - розповіли про результат саміту "Великої сімки"

Раніше, Володимир Зеленський закликав терміново провести зустріч лідерів країн Нормандське четвірки для обговорення мирного процесу і узгодження подальших кроків щодо врегулювання конфлікту.

Зараз ви читаєте новину «Макрон розповів Зеленському про переговори з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі