середа, 31 жовтня 2012 23:57

Майже всі партії можуть бути задоволені результатами виборів – політолог

Майже всі партії можуть бути задоволені результатами виборів – політолог
Фесенко: "На цих виборах спостерігається відносний успіх опозиції в цілому". Фото: golosua.com

У цілому опозиція може бути задоволена результатами парламентських виборів, особливо в контексті майбутніх президентських перегонів.

Так вважає політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, про що він сказав на прес-конференції.

"Більшість ключових гравців можуть бути задоволені результатами виборів. Майже всі, можливо, за одним-двома винятками, – говорить політолог. – На цих виборах спостерігається відносний успіх опозиції в цілому. Хоча й нема першого місця за партійними списками, на що сподівалися в процесі об'єднання, але ми бачимо, що три опозиційні сили, які подолали виборчий бар'єр, разом набирають близько половини депутатських мандатів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Новий парламент буде більш самостійним - влада не матиме стійкої більшості" - Фесенко

Фесенко також додав: "Для опозиції той факт, що половина виборців за них проголосувала – це з одного боку добре в контексті перспективи майбутніх президентських виборів, що дає їм шанс боротися там за перемогу. А з іншого боку – це свідчення того, що якби вибори були лише за партійними списками, то в них був би шанс їх виграти. Хоча знов таки, це тільки припущення, оскільки тоді кампанія проходила б за іншою стратегією".

Зараз ви читаєте новину «Майже всі партії можуть бути задоволені результатами виборів – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі