вівторок, 23 грудня 2008 12:51

Майже всі кияни вважають, що влада нічого не робила для запобігання кризі

87,7% киян вважають, що жоден з центральних органів влади нічого не робив для запобігання кризі. Такі дані соціологічного опитування, проведеного Спілкою молодих політологів України 20 – 21 грудня.

Причому, згідно результатів опитування, 74,8% респондентів вважають, що протягом останніх двох місяців їх матеріальний стан дуже погіршився, 15,3% оцінили погіршення як не дуже значне, 7,4% опитаних киян вважають, що їх матеріальний стан не змінився, а 0,3% – що трохи покращився.

Щодо того, який орган центральної влади в Україні найбільше винен у кризі, 90% опитаних вважають винним президента України, 86,3% – Уряд в цілому, 85% – Національний Банк України. Верховну Раду у кризі звинувачують 15% киян. 3,5% опитаних серед винуватців називали окремі міністерства, 1,9% вважають винною у кризі РНБО, а 0,3% сказали, що органи влади не винні у виникненні цієї кризи. 1,6% не замислювались над цим питанням.

Далі киян просили оцінити, який з центральних органів державної влади зробив найбільше для того, щоб запобігти кризі або мінімізувати її вплив на економіку. З"ясувалось, що лише 12,3% киян вважають що органи влади щось робили для того, щоб запобігти кризі: 6,3% вважають, що найбільше зробив Уряд, 4,3% - Верховна Рада, 2,7% - Президент, 2,3% - РНБО, 0,3% - Національний Банк. Не замислювались над цим питанням 1,7%.

Опитування проводилось 20 – 21 грудня у м. Києві. Загалом опитано 1023 респонденти. Теоретична похибка знаходиться в межах 2,2%. Точны формулювання запитань і варіантів відовідей наведено у таблиці. Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Майже всі кияни вважають, що влада нічого не робила для запобігання кризі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі