середа, 07 листопада 2007 11:31

Майдан і Хрещатик перекрили щитами

У середу в Києві співробітники міліції для уникнення сутичок між лівими і правими політичними силами під час проведення масових заходів з нагоди 90-ї річниці Жовтневої революції перекрили периметр навколо Майдану Незалежності.

Зокрема, металевими парканами відгороджено Майдан Незалежності з боку Європейської площі, вулиць Інститутської, Городецького, Прорізної, Михайлівської, Софіївської, повідомляє УНІАН.

З боку Європейської площі вулиця Хрещатик також перекрита щитами. Рух машин заборонений.

Наразі на Майдані Незалежності чергує чимала кількість співробітників міліції. Також на місці будівлі колишнього Міністерства екології стоїть понад десять автобусів, в яких знаходяться бійці спецпідрозділу МВС "Беркут".

Вихід зі станції метро "Майдан Незалежності" у Києві вранці у середу, 7 листопада, перекрили співробітники МВС.

Станція метро "Майдан Незалежності" не працює в режимі "вхід-вихід", хоча поїзди курсують у звичному режимі і є можливість переходу на станцію метро "Хрещатик" та пересадки на інші поїзди..

Як повідомляє УНІАН із посиланням на чергову по метрополітену, година, до котрої буде такий режим роботи метрополітену, не визначена. За її словами, станція буде відкрита "після завершення мітингів".

Як відомо, Комуністична партія України та ВО "Свобода" планували провести 7 листопада на Майдані Незалежності свої акції: Компартія – з нагоди 90-річчя Великої Жовтневої революції, "Свобода" – під гаслом "Злочини комунізму мають бути засуджені. Комуністичні злочини заборонені".

Оскільки вони не змогли домовитись про розмежування своїх акцій у часі чи просторі, Київська міська держадміністрація звернулася до суду.

У вівторок, 6 листопада, Окружний адміністративний суд Києва заборонив Компартії та ВО "Свобода" проведення акцій 7 листопада на Майдані Незалежності та Хрещатику.

Таким чином, КПУ має право провести свої заходи на Арсенальній площі та, при бажанні, спуститися колонами до Європейської площі. Але їм заборонено йти до пам"ятника Леніну через Хрещатик.

ВО "Свобода", що подавала заявку на проведення своєї акції тільки на Майдані Незалежності, не проводила о 8 ранку 7 листопада свій захід.


За матеріалами: УНІАН, Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Майдан і Хрещатик перекрили щитами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі