середа, 14 серпня 2019 15:23

Люстрованого Голомшу поновили в ГПУ

Люстрованого Голомшу поновили в ГПУ
ГПУ не надала доказів дій чи бездіяльності Голомши, спрямованих на узурпацію влади Януковичем, підрив нацбезпеки чи порушення прав людини. ФОТО: Facebook Микола Голомша

Окружний адмінсуд Києва поновив на посаді першого заступника генпрокурора люстрованого Миколу Голомшу. Він судився за свою посаду з 2014-го.

Про рішення суду стало відомо 14 серпня.

"Ухвалив – визнати протиправним та скасувати наказ ГПУ про його звільнення з посади першого заступника Генерального прокурора України і ухвалив поновити Миколу Голомшу на посаді", — ідеться в повідомленні суду.

Суд пояснив поновлення Голомши тим, що під час звільнення згідно з законом "Про очищення влади" (тобто внаслідок люстрації. - Gazeta.ua) у кожному випадку треба доводити вину працівника. ГПУ не надала доказів дій чи бездіяльності Голомши, спрямованих на узурпацію влади Януковичем, підрив нацбезпеки чи порушення прав людини.

"Враховуючи те, що займана Миколою Голомшею посада у ГПУ не була політичною посадою, не доведено і правомірності застосування до позивача процедур, передбачених відповідним законом, що, у свою чергу, зумовлює висновок про недоведеність правомірності прийняття оскаржуваного рішення з підстав, у ньому зазначених, що є достатньою і самостійною підставою для скасування рішення про звільнення", — повідомили в суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люстрація для всіх: Зеленський наполягає на третій спробі

19 листопада 2014-го перший екс-заступник генпрокурора Микола Голомша подав позов про незаконне звільнення з Генпрокуратури. Його звільнили за законом "Про очищення влади".

Зараз ви читаєте новину «Люстрованого Голомшу поновили в ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі