середа, 19 листопада 2008 10:27

Людина Ющенка в Кабміні поскаржилась, що Тимошенко на нього тисне

Міністр юстиції Микола Оніщук вважає політичним тиском на себе заклик депутата Верховної Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Святослава Олійника до прем"єр-міністра Юлії Тимошенко ініціювати відставку міністра юстиції.

Про це Оніщук повідомив Українським новинам.

"Я розцінюю ці, прямо скажемо, неоригінальні заяви як суто спробу здійснити політичний тиск на міністра юстиції", - сказав Оніщук.

Він зазначив, що під час прийняття рішень, пов"язаних з реорганізацією Окружного адміністративного суду Києва, він діяв у рамках чинного законодавства.

"Точно відомо і доведено, що міністр юстиції в цій ситуації діяв відповідно до закону про статус суддів і судоустрій та Конституцією", - сказав Оніщук.

Зокрема, він зазначив, що вніс пропозицію президенту Віктору Ющенку про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва і створення замість нього Центрального окружного адміністративного суду Києва і Лівобережного окружного адміністративного суду Києва за пропозицією голови Вищого адміністративного суду Олександра Пасенюка.

Як повідомлялося, уряд вивчає доцільність відставки міністра юстиції Оніщука за зверненням Олійника.

Раніше Олійник закликав Тимошенко направити до парламенту подання на звільнення Оніщука через перевищення ним службових повноважень.

Олійник звинуватив Оніщука в перевищенні повноважень у зв"язку з тим, що Оніщук вніс Президентові пропозицію про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва і створення Центрального окружного адмінсуду Києва і Лівобережного окружного адмінсуду Києва без узгодження з головою Верховного Суду або Вищого адміністративного суду, як цього вимагає законодавство.

Зараз ви читаєте новину «Людина Ющенка в Кабміні поскаржилась, що Тимошенко на нього тисне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі