вівторок, 26 лютого 2008 08:58

Люди Тимошенко можуть посадити її до в"язниці

<>Минулого тижня депутат від БЮТ Антон Яценко зареєстрував проект закону про внесення змін до Кримінального й Карно-процесуального кодексів.

Поправки передбачали запровадження кримінальної відповідальності за наклеп, що поставило б під сумнів нормальне функціонування засобів масової інформації, позбавлених можливості критикувати діяльність представників влади й проводити журналістські розслідування.

Враховуючи неоднозначну діяльність самого Яценка в ролі голови Тендерної палати й численні звинувачення в корупції, законопроект було сприйнято суспільством як спробу припинити потік критики на свою адресу. Антон Яценко вніс коректування до законопроекту про наклеп. Тепер кримінальну відповідальність за наклеп пропонується покласти виключно на чиновників.

Згідно з оновленим законопроектом N 2086, запобіжним заходом за поширення неправдивих відомостей, які ганьблять іншу особу, є виправні роботи, штрафи, заборона займати певні посади й навіть позбавлення волі до двох років.

Очевидне прагнення Яценка звести рахунки з чиновниками, зокрема – представниками місцевих органів влади, які неодноразово звинувачували Тендерну палату і її голову в корупції.

Однак цей законопроект кидає тінь і на інших представників влади, навіть найбільш високопоставлених.

Неодноразові звинувачення прем"єр-міністром Юлією Тимошенко своїх політичних опонентів без доказової бази можуть тлумачити як наклеп. Отже, БЮТівець Антон Яценко лобіює норму, що дозволяє притягати лідера його блоку до кримінальної відповідальності, пише Обозреватель.

Зараз ви читаєте новину «Люди Тимошенко можуть посадити її до в"язниці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі