четвер, 19 червня 2008 16:08

Люди Луценка побили радника мера Алушти

Затриманий правоохоронцями радник мера Алушти Віталій Прибега потрапив у реанімацію, стверджує Кримська організація партії "Союз".

У заяві сказано, що Прибега був затриманий в Алушті вдень 13 червня. "13 червня Прибегу під вигаданим приводом виманили з будинку в шортах і домашніх капцях, після чого протягом дня тримали в автомобілі УБОП", - відзначають автори заяви. Надалі радник Алуштинського мера був доставлений у Сімферополь.

"Його перевели в Київський райвідділ міліції Сімферополя, - йдеться в заяві. – Звідти його було відпущено на свободу ввечері 18 червня – через 5 днів після затримання".

За даними авторів заяви, протягом цього часу йому не були пред`явлені звинувачення, а суд не виносив рішення про обрання запобіжного заходу. "Крім того, не було повідомлено родичам затриманого, як того вимагає закон", - наголошується в заяві.

Також повідомляється, що Прибега опинився на волі і зміг одержати медичну допомогу тільки після звернення адвоката до голови Постійної комісії Верховної Ради АРК з правових питань, правопорядку і надзвичайних ситуацій Людмили Лубіної.

"Радник міського голови Алушти Віталій Прибега потрапив у реанімацію "швидкої допомоги" 6-ї міської лікарні Сімферополя внаслідок систематичного побиття", - додали в прес-службі Кримської організації "Союз".

У прес-службі міліції Криму не змогли прокоментувати дану заяву, зазначивши, що справою по Алушті займається Генеральна прокуратура України. "Коментувати дії Генпрокуратури було б неетично", - заявили в прес-службі міліції автономії.

Мер Алушти Володимир Щербина і два його підлеглі були затримані 13 червня під час спільної операції, проведеної співробітниками Генпрокуратури України і кримського УБОЗу. Алуштинські чиновники затримані за підозрою в скоєнні посадових злочинів. Їх підозрюють в неодноразовому отриманні хабарів в особливо великих розмірах. Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко пообіцяв, що це не останні затримання в Алуштинській міській раді. 16 червня Печерський районний суд Києва обрав Щербині запобіжний захід – утримання під вартою. Щербина, як повідомлялося під час судового засідання, утримуватиметься в Лук"янівському СІЗО (N13). 18 червня адвокати мера Алушти, за повідомленням партії "Союз", подали апеляцію на рішення Печерського райсуду.

УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Люди Луценка побили радника мера Алушти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі