пʼятниця, 19 квітня 2019 13:54

Людей централізовано везуть на дебати автобусами — "Опора"

Людей централізовано везуть на дебати автобусами — "Опора"
Людей централізовано підвозять на дебати, кажуть в "Опора".

Виборців із областей централізовано підвозять на дебати до Київа. Про це повідомляють у громадянській мережі "Опора".

"На рівні Івано-Франківської області ми перевірили 2 райдержадміністрації. Дійсно, точкою входу щодо транспортування виборців до столиці були посадові особи", — повідомили в організації, пише "Інтерфакс-Україна"

Водночас спостерігачам не вдалося з'ясувати джерела фінансування цих поїздок або плани залучити цих людей до підтримки того чи того кандидата.

"Говорити про масовість поки що не можемо. Бачимо що прибувають люди з регіонів", — кажуть представники "Опори".

Голова "Опори" Ольга Айвазовська як приклад навела свої спостереження. Так біля готелю "Дніпро" у центрі Києва стоять автобуси з номерними знаками Запорізької області.

"З одного боку — нічого в цьому кримінального немає, якщо це "а" — було проплачено з виборчого фонду кандидата, "б" — якщо там були залучені посадові особи, чи перебували в цей час на робочому місці або чи не зловживали службовими повноваженнями", — пояснила вона.

Айвазовська додала: факт мобілізації громадян для поїздки до Києва на дебати мав місце, тепер потрібна інформація про те, яким чином це було сплачено і чи їдуть виборці до Києва за власним бажанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США і ЄС підтримуватимуть Україну незалежно від результатів виборів президента

Дебати Петра Порошенка і Володимира Зеленського відбудуться 19 квітня — в останню п'ятницю перед другим туром виборів. У результаті досягнутої домовленості кандидати зустрінуться на НСК "Олімпійський" о 19:00.

Зараз ви читаєте новину «Людей централізовано везуть на дебати автобусами — "Опора"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі