середа, 12 вересня 2018 17:36

Ляшка смикають за поводок із Банкової

Ляшка смикають за поводок із Банкової
Лідеру "Радикальної партії" Олегу Ляшку нагадують бути зручним для влади. Фото: УНІАН

Лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку нагадують бути зручним політичним партнером. Має чітко виконувати накази згори.

Gazeta.ua дізналась, чи може загрожувати головному "радикалу" позбавлення недоторканності.

Микола Давидюк, політолог

"Ця ситуація залежить від виборів. Може бути через критику Ляшком Петра Порошенка або, щоб політик не потрапив на вибори і його голоси перейшли до Юлії Тимошенко. Більш логічний перший сценарій.

Усі претензії - суто політичні. Ляшко не єдиний, хто не може пояснити походження своєї власності. Є більш вагомі корупціонери. Це і "Опозиційний блок", ті ж "вишки Бойка" (державна компанія "Чорноморнафтогаз" придбала дві самопідіймальні бурові установки по $ 400 млн за кожну. За даними журналістів, підставні фірми завищили їхню реальну вартість на $150 та 180 млн. На той час нардеп від "Опозиційного блоку" Юрій Бойко був міністром палива і енергетики. – Gazeta.ua). Мотивація йде від президентських виборів.

Якби хотіли справу проти Ляшка, зробили б чотири роки тому. З іншого боку, НАБУ хоче показати свою роботу. Нардепам потрібно обмежити недоторканність. Тоді вирішимо такі проблеми".

Олександр Кочетков, політолог

"Це нагадування Ляшкові, що він має зобов'язання — бути зручним політичним партнером для Порошенка. Його смикають за поводок. Має не забуватись і чітко їхати по рейках.

Олегу Валерійовичу нічого не загрожує. На будь-якого народного депутата можна знайти в декларації або діяльності зачіпку, щоб притягнути до відповідальності. Головний "радикал" також не святий. Влада маніпулює цим, щоб продавити необхідні рішення. Антикорупційна система теж є елементом влади, яка шукає ці зачіпки, а не саджає корупціонерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася реакція Холодницького щодо недоторканності Ляшка

САП і НАБУ займаються спортивним рибальством — спіймали і відпустили. Влада не хоче руйнувати основу — корупційну систему. Використовують закон, щоб нагадати усім, хто вони є. Смикають нардепів і ті вимушені домовлятись задля спокійного життя".

Раніше, у ЗМІ зявилась інформація, що САП і НАБУ готують подання про зняття недоторканності з лідера Радикальної партії Олега Ляшка. У Антикорупційному бюро Ляшка підозрюють в отриманні хабара, підробці документів, незаконному збагаченні та недостовірному декларуванні.

Зараз ви читаєте новину «Ляшка смикають за поводок із Банкової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі