середа, 08 вересня 2010 16:37

Львівські депутати зіпсували день Горбалю, але не відставили

Львівські депутати зіпсували день Горбалю, але не відставили
66 депутатів Львівської обласної ради сьогодні під час таємного голосування висловили свою недовіру керівнику адміністрації області Василю Горбалю. 10 депутатів проголосувало проти.

Як зазначив журналісту Gazeta.ua депутат від фракції БЮТ Іван Стецькович, "не проголосувати за відставку було би рівноцінно наплювати на закон".

"140 днів Василь Горбаль при владі, і 120 з них він грубо плює на Конституцію України. Адже закон говорить, що бути народним депутатом і при цьому обіймати ще якусь державну посаду - заборонено, - відмітив Іван Іванович. - При цьому нам стало відомо, що вчора в Верховній Раді картка Горбаля голосувала. Яким чином, якщо сам чиновник був на своїй ще одній посаді в Львові?"

Голосували депутати за висловлення недовіри керівнику обласної державної адміністрації в порядку таємного голосування. Голова спеціально створеної комісії по алфавіту називав прізвище депутатів. Ті брали бюлетень та робили свій вибір. Далі вкидали листок з голосом у прозору урну. Через півгодини стали відомі результати голосування. Із 87 депутатів, які взяли участь в голосуванні - 66 проголосували за відставку Горбаля. 10 - проти. 8 - утрималося. Були чисті і зіпсовані бюлетені.

Після оголошення результатів Василь Горбаль прокоментував нам рішення облради.

"Жодним чином те, що сьогодні сталося в залі обласної ради, не вплине на мою та роботу адміністрації. Воно напевне тільки проконсолідує дії обласної державної адміністрації по наведенню порядку у львівській області в економічному плані і в плані боротьби з корупцією. В голови обласної ради є можливість завтра в четвер особисто вручити рішення депутатів президенту. Ми з ним будем присутні на раді регіонів, яка присвячується питанням формуванням бюджетної політики. Сьогоднішнє рішення жодним чином не може означати відставку мене як очільника області. Жодних змін в роботі адміністрації це рішення не внесло і не внесе. Єдиним що - зіпсовано сьогодні півробочого дня", - сказав Горбаль.

Львівська обласна рада налічує 120 депутатів.

Згідно із законом про "Місцеві державні адміністрації", однією з умов припинення повноважень голів місцевих державних адміністрацій є висловлення недовіри більшістю (дві третини - 90) голосів від складу відповідної ради. У разі висловлення недовіри простою більшістю голосів від складу відповідної ради, президент може лише розглянути можливість відставки голови ОДА. 
Зараз ви читаєте новину «Львівські депутати зіпсували день Горбалю, але не відставили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі