Ексклюзиви
пʼятниця, 06 травня 2011 09:57

Львівська влада сумує за Гітлером - Симоненко

Львівська влада сумує за Гітлером - Симоненко

Депутати львівських обласної та міської рад 9 травня сумуватимуть через те, що червона армія і увесь Радянський Союз розбили Гітлера.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив лідер Компартії, народний депутат Петро Симоненко.

Зокрема, Симоненко заявив, що 9 травня - це загальноукраїнське свято, яке визнано законом.

"Усі люди, які розуміють це свято, будуть святкувати його як День перемоги. Ті ж, хто намагається робити навпаки і вішають стрічки жалоби, насправді вішають стрічки жалоби за Гітлером", - упевнений комуніст.

Він уточнив, що йдеться про "молодіжні профашистські організації та їхніх представників у львівських обласній та міській радах".

"Вони вчиняють жалобу за тим, що радянський народ, радянська червона армія і увесь Радянський Союз розбили Гітлера... Я вважаю, що кожна порядна і чесна людина, кожний патріот України буде гордитись подвигом радянського народу та українського народу в складі Радянського Союзу у Великій Вітчизняній війні", - наголосив Симоненко.

Парламентарій також розповів, що 9 травня він буде у Києві з ветеранами.

"Ми (комуністи - ред.), як завжди, проводимо парад за участю ветеранів. І після офіційних заходів, які передбачаються програмою влади, ми збираємось близько 11:00 на площі біля Бесарабського ринку, а потім по Хрещатику ходою йдемо до Вічного вогню вшанувати пам'ять тих, хто залишився на полях війни, хто працював і все робив для того, щоб радянські війська перемагали. Покладемо квіти, а далі піде кожний за своєю програмою", - резюмував нардеп.

Нагадаємо, Львівська облрада прийняла рішення не святкувати 9 травня День перемоги, натомість відсвяткувати 10 травня День героїв.

Також представники ВО "Свобода" в Івано-Франківській обласній раді ініціювали прийняття звернення до  громадськості, ієрархів традиційних українських церков, до Верховної Ради України та президента щодо відзначення 9 травня Дня скорботи, а не Дня перемоги.

Зараз ви читаєте новину «Львівська влада сумує за Гітлером - Симоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути