вівторок, 06 листопада 2007 12:40

Львівська облрада просить Ющенка вивести Україну з СНД

Львівська облрада просить Ющенка вивести Україну з СНД
Львівська обласна рада звернулася до президента України Віктора Ющенка і голови Верховної Ради VI скликання з проханням переглянути всі політичні рішення щодо участі України в СНД, повідомляє 24.UA. Ініціатором звернення став депутат від партії "Пора" Андрій Рожнятовський. Депутат Рожнятовський заявив про неприпустимість подальшого перебування України в Співдружності наступного дня після обрання 5 жовтня Сергія Лебедєва, що пропрацював сім років на посаді глави російської зовнішньої розвідки, головою Виконкому СНД. Потім решта депутатів вирішила підтримати колегу. Зі 120 депутатів "за" проголосували 86 – усі, хто був присутній на той момент у залі.

Сам Рожнятовський не бачить у заяві, яка дещо запізнилася, нічого комічного, відзначає "Новий регіон". "6 жовтня я заявив про свою позицію, а після цього відбулися всім відомі події на Говерлі, в Одесі, Криму", – розповів депутат. Він упевнений, що призначення Лебедєва і провокації, що мали місце на Україні, – ланки одного ланцюга.

"Це заява на випередження, адже ми бачимо, які події відбуваються в Росії. Пахне виборами, і знову вибухає транспорт. Наше звернення актуальне, питання в іншому: скільки знадобиться диверсійних дій відносно України, щоб держава взялася за денонсування непотрібних політичних угод", – додав депутат.

Зараз ви читаєте новину «Львівська облрада просить Ющенка вивести Україну з СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі