пʼятниця, 28 січня 2011 18:26

Львівська міськрада вимагає від російського консула листуватися українською

Львівська міськрада вимагає від російського консула листуватися українською

Львівська міськрада направила звернення генеральному консулові Росії у Львові Євгену Гузєєву із закликом вести офіційну переписку з міськрадою виключно українською мовою.

Про це повідомив голова комісії міськради з питань культури, промоції, ЗМІ та туризму Ярослав Музичко.

З його слів, міськрада одержала лист від генконсула із приводу ситуації з українською бібліотекою в Москві, написаний російською мовою.

"У зв'язку із цим вважаю необхідним заявити, що в штаті міськради не передбачено перекладачів з російської мови", - сказав Музичко.

Він пояснив, що, відповідно до міжнародних правил, дипломат зобов'язаний спілкуватися мовою країни, у якій він виконує свою місію.

Раніше Львівська обласна рада звернулася до МЗС з вимогою оголосити генерального консула РФ у Львові Євгена Гузеєва персоною нон-грата в Україні. Російського дипломата звинувачували у провокаційних заявах, які принижують національну гідність українців.

Нагадаємо, 16 грудня Євген Гузєєв заявив, що українську мову завезли до Львова більшовики у 40-х роках ХХ сторіччя, а "проект "Україна" створила Австрія, щоб відділити Україну від Росії.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Львівська міськрада вимагає від російського консула листуватися українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

83

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі