четвер, 22 лютого 2007 13:44

Лужков добалакався. Його зроблять персоною нон-грата

Міністерство закордонних справ засуджує висловлювання мера Москви (Росія) Юрія Лужкова щодо статусу Криму.

"21 лютого в Севастополі Лужков привселюдно поставив під сумнів статус Кримського півострова в складі України, закликав українських громадян брати участь у масових акціях, які мають політичний характер, а це є прямим втручанням у внутрішні справи іншої держави", - говориться в повідомленні прес-служби МЗС.

Українська сторона розцінює події в Севастополі як крок, спрямований на нагнітання напруги в суспільстві, підрив добросусідських відносин і стратегічного партнерства між Україною й Росією.

"Сподіваємося, що такі дії згаданої посадової особи одержать відповідну оцінку з боку російської влади, про що буде проінформовано українську сторону", - йдеться в заяві МЗС.

Народний депутат від фракції "Нашої України"" Геннадій Удовенко сказав, що НУ пишається тим, що МЗС оголосив Лужкова персоною нон-грата в Україні. Водночас в.о. керівника МЗС Володимир Огризко заперечив це.

"Є процедура. Правоохоронні органи України тепер повинні вивчити обставини його (Лужкова) заяв, і лише після цього він може бути визнаний персоною нон-грата", - пояснив Огризко.

"Безумовно, деякі заяви Лужкова викликають у нас схвильованість. Йдеться про ті речі, які вищий посадовець не повинен собі дозволяти, якщо він поважає країну, в яку приїжджає, - додав в.о. міністра.

Вчора Лужков відкрив діловий і культурний центр "Будинок Москви" у Севастополі на площі Нахімова, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Лужков добалакався. Його зроблять персоною нон-грата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі