середа, 10 лютого 2016 12:59

Лук'янівське СІЗО треба закрити - Яценюк

Лук'янівське СІЗО треба закрити - Яценюк
Яценюк зібрав нараду з правоохоронцями. Фото: скрін-шот

Уряд запланував провести реформу пенітенціарної служби.

Про це прем'єр Арсеній Яценюк сказав під час колегії з правоохоронцями.

"Зараз дух українських ізоляторів та колоній – це ще дух царської Росії, тюрми народів. Ключова реформа, яка буде зараз презентована, – це перехід від радянської системи до системи, яка має виправляти людину і давати їй змогу повернутись у нормальне життя. Той же Лук'янівський слідчий ізолятор, який побудований ще царською Росією, має бути закритий. Там умови, в яких неможливо жити. Це система знущання над громадянином, щодо якого ще немає судового вироку", - сказав він.

А перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова додала, що будівля ізолятора виставляється на продаж.

"Виставляємо на продаж Лук'янівське СІЗО, як перший елемент державного і приватного партнерства, і шукаємо інвестора, який побудує за межами Києва нове. Зруйнуємо Лук'янівське СІЗО і переведемо всіх до нових європейських умов відбування покарання", - сказала вона.

Як повідомляли на сайті Gazeta.ua, раніше про реформу слідчих ізоляторів говорив і міністр юстиції Павло Петренко. Він пропонував винести усі ізолятори за межі міст. Окрім Києва, це стосується Чернівців, Львова, Хмельницького, Одеси та Черкас.

Зараз ви читаєте новину «Лук'янівське СІЗО треба закрити - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі