четвер, 07 квітня 2011 18:08

Лукашенко відмовився зустрічатися з Грищенком?

Лукашенко відмовився зустрічатися з Грищенком?

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко 25 березня мав зустрітися з президентом Білорусії Олександром Лукашенком.

Водночас, за інформацією джерел в МЗС така зустріч не відбулася.

У Білорусі Грищенко мав передати президенту цієї країни Олександру Лукашенку пропозиції Києва з нормалізації відносин офіційного Мінська з країнами Європейського Союзу.

Також Грищенко мав передати Лукашенку запрошення приїхати в Україну 26 квітня й разом із президентами України й Росії відвідати Чорнобиль.

Ця пропозиція мала дозволити уникнути приїзду білоруського лідера на саміт з питань ядерної безпеки, проведення якого заплановано у Києві на 19 квітня.

Між тим український міністр в Мінську провів переговори зі своїм білоруським колегою Сергієм Мартиновим. А Лукашенко проігнорував візит українського міністра, хоча й перебував у цей час у Мінську.

Раніше повідомлялося, що президент Віктор Янукович направив запрошення лідерам низки держав, у тому числі й президенту Білорусі Лукашенку, взяти участь у саміті з ядерної безпеки.

Однак після цього з'явилася інформація про небажання президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу брати участь у конференції, якщо на ній буде присутній Лукашенко.

Як відомо відносини між Європою та Білорусією суттєво погіршилися після розгону офіційним Мінськом мітингу опозиції 19 грудня 2010 року й кримінального переслідування опозиціонерів і кандидатів у президенти Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко відмовився зустрічатися з Грищенком?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі