вівторок, 12 червня 2007 18:26

Лукашенко три місяці не може прийняти українського посла

Посол України в Білорусі Ігор Ліховий майже три місяці чекає вручення вірчих грамот президентові Олександру Лукашенко.

6 лютого Віктор Ющенко підписав указ про призначення Ліхового головою дипмісії в Білорусі. Попереднього посла Валентина Наливайченко звільнили з цієї посади в травні 2006 року, і з тих вона залишалася вакантною.

До Мінська Ігор Ліховий приїхав 20 березня і наступного дня вручив міністрові закордонних справ копії вірчих грамот, що дало дипломатові можливість почати роботу. Проте, вручення вірчих грамот президентові вважається необхідною в дипломатичній практиці процедурою.

"У МЗС Білорусі говорять, що це відбудеться тоді, коли "визнають потрібним в Адміністрації президента". І в посольстві України офіційно ситуацію не коментують, проте в приватних бесідах говорять, що знаходять її неприємною".

Під час перебування в Мінську Ігор Ліховий критикував економічну політику білоруської влади, відзначаючи зокрема, що "дуже багато виникає питань утиску українських підприємців в Білорусі", передає Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко три місяці не може прийняти українського посла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі