пʼятниця, 06 грудня 2019 10:43

Лукашенко призначив КДБіста на посаду голови адміністрації

Лукашенко призначив КДБіста на посаду голови адміністрації
Ігор Сергієнко. Фото:news.lviv-company.in.ua

Днями главою адміністрації президента Білорусі призначили першого заступника голови КДБ генерал-майора Ігоря Сергієнка.

Про це повідомив телеканал ОНТ.

"Що стосується Адміністрації президента, то, Ігорю Петровичу, я зупинився на вашій кандидатурі. Багато було дискусій, розмов. Що мене схилило найбільше - ваша робота в комітеті держбезпеки була пов'язана з проблемами, якими пріоритетно займається Адміністрація. Це кадри, їхня чистота, політичні, соціально-політичні питання. Ви дуже добре цим володієте", - заявив Лукашенко під час призначення, повідомили у його пресслужбі.

Окрім цього президент Білорусі підкреслив, що вважає Сергієнка патріотом, відданим своїй справі.

Ігор Сергієнко народився 14 січня 1963 року в селі Столиця Шарковщинського району Вітебської області. У 1984 році закінчив з відзнакою історичний факультет БГУ, в 2006-му - Академію управління при президенті. Очолював управління КДБ по Могильовській області. З 16 грудня 2013 року - перший заступник голови КДБ.

Під час служби в КДБ Сергієнко, як будь-який співробітник спецслужб, нечасто висловлювався на гострі теми. Два роки тому він брав участь у круглому столі, організованому газетою Адміністрації президента "СБ. Білорусь сьогодні", присвяченого Куропатам, лісовому масиві на північній околиці Мінська, де були виявлені масові поховання людей, розстріляних НКВС СРСР упродовж 1937–1941 років. Сергієнко заявив, що сьогодні ні в кого не викликає сумніву те, що в Куропатах лежать люди, які були безвинно, незаконно розстріляні в 1930-1940-х роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко про об'єднання з Росією: Нікуди входити не збираємось

Мінськ і Москва узгоджують дорожні карти для об'єднання, створення спільного парламенту й уряду, заявив білоруський посол у РФ 70-річний Володимир Семашко 29 листопада на конференції "Євразійська економічна інтеграція".

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко призначив КДБіста на посаду голови адміністрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі