пʼятниця, 06 листопада 2015 13:35

Лукаш привезли до Печерського райсуду (онлайн)

Лукаш привезли до Печерського райсуду (онлайн)

Правоохоронці доставили екс-міністра юстиції Олену Лукаш в Печерський районний суд Києва.

Її привезли на автозаку близько 13.20.

Суд повинен обрати екс-міністру запобіжний захід.

Лукаш має статус свідка у справах щодо злочинів проти Майдану, - повідомив начальник управління спецрозслідувань Сергій Горбатюк.

"Вона має бути допитана, щоб уточнити розвиток тих подій", - цитує Горбатюка "Українська правда"

На уточнююче питання, чи є інші справи, по яких проходить Лукаш, він відповів: "Є інші провадження, що стосуються роботи Міністерства юстиції в той період, коли вона його очолювала. Там вона теж в якості свідка".

Горбатюк також зазначив, що станом на 13:10 в Печерському суді має відбуватися судове засідання, під час його Лукаш має бути обраний запобіжний захід.

Він нагадав, що ще на початку серпня прокуратура подала клопотання про арешт. У зв'язку з оголошенням її у розшук, було подано клопотання про затримання і доставку до суду, яке було задоволено і на підставі якого Лукаш була затримана і доставлена до суду.

"Тому зараз розглядається клопотання про арешт, яке було подане у серпні. Але, в будь-якому випадку, по категоріях проваджень, в яких немає злочину проти особи, суд, навіть якщо прийме рішення про арешт, зобов'язаний встановити альтернативу – тобто заставу", - сказав Горбатюк.

На уточнююче питання, якої суми вимагає прокуратура, Горбатюк зазначив, що вона має бути не меншою за суму шкоди, яка інкримінується. "Щоб застава покривала нанесену шкоду", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Лукаш привезли до Печерського райсуду (онлайн)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі