пʼятниця, 26 грудня 2008 16:46

Луценко звинуватив Черновецького у несплаті податків

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко направив звернення та матеріали до Державної податкової служби щодо ухиляння членів родини мера Києва Леоніда Черновецького від сплати податків при продажі банку "Правекс".

Луценко зробив це за висновком фахівців МВС у відповідь на звернення одного з депутатів щодо можливого порушення законодавства під час продажу акцій акціонерного комерційного банку "Правекс".

Прес-служба нагадує, що було підписано договір про продаж 100% пакету акцій Правекс-Банку вартістю 750 млн. дол. США між ним і одним з італійських банків.

На момент підписання договору акціонерами "Правексу" були фізичні особи – Черновецький та його близькі родичі, а також декілька комерційних структур, статутні частки яких майже повністю належать згаданим фізичним особам.

Італійський банк та його мажоритарні акціонери закінчили процес купівлі-продажу 100% акціонерного капіталу АКБ "Правекс-Банк" 27 червня 2008 року.

"Станом на 30.06.2008, за даними Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, власником 99,695% пакета акцій АКБ "Правекс-Банк" є кіпрська компанія-нерезидент, прямими і опосередкованими власниками якої є члени родини Чернівецького", - зазначає прес-служба.

"Враховуючи викладене, можна зробити попередній висновок, що продаж майже 100% пакета акцій "Правексу" офшорній компанії здійснювався через придбання акцій згаданої компанії шляхом їх обміну. За наявними у МВС даними, в обліках Держфінмоніторингу суму цієї операції не відображено", - наголошується в заяві.

"На думку фахівців Держслужби боротьби з економічною злочинністю, колишні акціонери "Правексу" – члени родини Черновецького – учинили такі дії з метою ухилення від сплати податків, які необхідно було сплатити власниками акцій банку після їх продажу", - зазначається в повідомленні.

На думку фахівців, це призвело "до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах (орієнтовно – 450 мільйонів гривень)".

В прес-службі наголошується, що зважаючи на те, що такі питання "відноситься до компетенції податкової міліції", Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко направив звернення та відповідні матеріали до Голови Державної податкової адміністрації для розгляду та прийняття процесуального рішення згідно з чинним законодавством", - зазначається в повідомленні.


Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Луценко звинуватив Черновецького у несплаті податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі