вівторок, 11 грудня 2007 11:22

Луценко знає, ким замінити Медведька

Народний депутат (фракція "Наша Україна - Народна Самооборона") Юрій Луценко вважає кандидатуру Віктора Шемчука гідною на посаду генерального прокурора України.

"Яке ухвалить рішення сьогодні президент (щодо призначення генпрокурора), побачимо. У будь-якому разі - це його прерогатива. Ми його підтримуватимемо, хоча я не приховуватиму, що вважаю Шемчука гідною кандидатурою... Це людина, яка символізує правильну дію у Генеральній прокуратурі", - заявив Луценко в інтерв"ю журналістам у вівторок у кулуарах парламенту.

"У нас є людина, яка символізує правильні дії у МВС, - Москаль (депутат НУ-НС Геннадій Москаль), люди, які символізують правильні дії в інших органах. І я вважаю, що Шемчук є тим символом, який може показати правильну дорогу кар"єри в Генпрокуратурі, - служіння закону", - додав Луценко.

Відповідаючи на питання про можливість висунення на посаду генпрокурора самого Луценко, він відзначив: "Я не можу, у мене немає юридичної освіти, а імітувати її, як це сьогодні робитиме багато хто, я не буду".

У інтерв"ю "5 каналу" Луценко сказав, що йому має сенс очолити Міністерство внутрішніх справ тільки за умови зміни генерального прокурора.

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстрований проект постанови про висловлення недовіри генеральному прокуророві Олександру Медведьку, наслідком чого повинна стати його відставка. Автор проекту - народний депутат Юрій Луценко (фракція НУ-НС).

Як зазначається в записці пояснення до проекту постанови, підставами для висловлення недовіри є те, що генпрокурор Медведько не забезпечив належного розслідування кримінальних справ, які представляють громадський інтерес, а також його бездіяльність, що призвела до зниження рівня прокурорського нагляду і погіршило стан відстоювання інтересів держави і громадян України, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Луценко знає, ким замінити Медведька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі