вівторок, 29 січня 2008 09:39

Луценко знайшов організатора кримінальної схеми скуповування землі у Києві

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що правоохоронцям відомий організатор "кримінальної схеми" скуповування землі у Києві, і він належить до однієї з "панівних" політичних сил у столиці.

Про це йдеться в його коментарі на шпальтах газети "Дело" з приводу інциденту, який стався між ним та мером Києва Леонідом Черновецьким у приміщенні секретаріату президента 18 січня.

Зокрема, у ньому Луценко розповідає, що саме він говорив на засіданні РНБО того дня.

"Мова йшла про те, що відбувається із землею, як припинити радикальним чином кримінальні схеми, що діють по всій країні. Особливо потужні вони у Києві, Київській області й Криму", - зазначив міністр.

"Прокуратура, яка виступала переді мною, навела поодинокі приклади успішного внесення протестів. Водночас пішла в хід масова схема фіктивних заяв від громадян про бажання отримати землю", - наголосив Луценко.

За його словами, зокрема, у Києві співробітники органів внутрішніх справ "встановили десятки осіб, в основному з числа студентів столичних вузів, у яких за 100-120 гривень скуповували копії паспортів та ідентифікаційних номерів".

"Потім від їхнього імені писали заяви з бажанням отримати сотку землі у столиці. Ці заяви не були ними написані і власноруч підписані", - наголосив голова МВС.

"Нам відома людина, яка організовувала цю схему. Вона з однієї із політичних сил, яка є панівною, на жаль, в столиці України. На засіданні РНБО я запропонував створити групу з МВС та СБУ, яка виявлятиме такі факти", - пояснив ситуацію Луценко.

Він також підтвердив, що у минулу п"ятницю йому вручили постанову про порушення кримінальної справи за фактом нанесення Черновецькому "легких тілесних ушкоджень".

"Якщо Генпрокуратура вважає, що за ляпас слід порушувати кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ, то нехай так і буде", - зазначив Луценко.

"До речі, я теж просив прокуратуру притягнути до відповідальності Черновецького", - додав він.

18 січня, у приміщенні секретаріату президента після засідання Ради національної безпеки й оборони сталася бійка. За словами Черновецького, її розпочав Луценко. Міністр же стверджує, що мер столиці його спровокував.

За даним фактом київською прокуратурою порушено справу.


За матеріалом: газети "Дело".

Зараз ви читаєте новину «Луценко знайшов організатора кримінальної схеми скуповування землі у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі