субота, 17 січня 2009 16:36

Луценко закликає потримати за Тимошенко кулаки

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що українсько-російські газові суперечки завершаться поразкою для всіх їх учасників.

Таку думку він висловив у суботу на прес-конференції в Івано-Франківську, повідомляє УНІАН.

"Газова війна завершиться поразкою для всіх, хто в неї втягнутий", - сказав Луценко, відповідаючи на запитання журналістів.

Водночас коментуючи дії Кабміну, зокрема прем"єр-міністра Юлії Тимошенко, при вирішенні газового питання, Луценко сказав, що для неї "це надзвичайно важке випробування як для людини і посадової особи, за плечима котрої є інтереси майже 50-мільйонної країни".

На думку Луценка, сьогодні Тимошенко "один на один відстоює державні інтереси".

При цьому він закликав "усіх у цей момент проявити державницьку відповідальність, відсунути суперечки, розбіжність у певних поглядах і навіть образи, дуже глибокі образи, які існують з усіх років з різних сторін демократичного табору, а просто потримати кулаки за успіх - не Тимошенко, а прем"єр-міністра України у Москві, бо там йдеться не тільки про ціну газу, а про ступінь незалежності України".

Також міністр зазначив, що, на його думку, нинішня "газова війна" мала єдиний позитив, а саме: "Чи не вперше президент, прем"єр-міністр і голова Верховної Ради говорили в унісон… майже в унісон".

У той же час Луценко констатував, що, на жаль, в Україні знайшлося багато представників "п"ятої колони", які підривають єдиний фронт національних інтересів.

Крім того, міністр закликав українських політиків до завершення "газових домовленостей" не виносити на загал це питання.

"Я не є фахівцем в газовій сфері. Знаю одне, тут потрібні тихі наради без зайвої публічності, і при будь-якій позиції сторін виходити публічно керівники держави мають виключно з однієї позиції", - сказав Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко закликає потримати за Тимошенко кулаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі