пʼятниця, 12 вересня 2008 12:49

Луценко введе Внутрішні війська за наказом Ющенка

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко допускає можливість силового сценарію при вирішенні політичної кризи. Про це він повідомив на прес-конференції у Львові в четвер.

"Якщо навіть оточення Президента і "партія війни" на чолі з Балогою штовхне головнокомандуючого на якісь радикальні накази для внутрішніх військ, я не буду опиратися жодним рухом для виконання наказу", - сказав він.

За його словами, він виконає будь-який наказ, оскільки цього вимагає Конституція країни.

До того ж Луценко відзначив, що силовий сценарій для вирішення політичної кризи буде неефективним.

"Я впевнений, що українські реалії нікому не дозволять сумніватися, що силовий сценарій неефективний... Ну увійдуть внутрішні війська до Києва, ну прийдуть вони на Хрещатик, а що далі?", - сказав він.

Луценко додав, що також зробить усе можливе, щоб не допустити протистояння силових відомств.

Як повідомляло виконувач обов"язків голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє про неможливість застосування силового сценарію для вирішення політичної кризи у країні.

Внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ вважають безпідставними заяви про можливість втягування їх у силове вирішення політичної кризи.

Міністр оборони Юрій Єхануров виключає силовий сценарій вирішення політичної кризи.

Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна самооборона", голова парламентського комітету з національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко просить Президента Віктора Ющенка публічно заявити про те, що він не має наміру застосовувати силу для вирішення політичної кризи, пишуть Версії.

Зараз ви читаєте новину «Луценко введе Внутрішні війська за наказом Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі