неділя, 23 вересня 2007 15:30

Луценко виступає за перехід на мажоритарну систему виборів

Лідер блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Юрій Луценко виступає за перехід від пропорційної системи вибору до мажоритарної, в першу чергу - на місцевому рівні, повідомляє прес-служба блоку.

"Ми повинні перейти на мажоритарну систему виборів, хоч би на місцевому рівні", - відзначив Луценко в неділю на прес-конференції в Житомирі.

Лідер блоку також повідомив, що цілями блоку в новому парламенті є підвищення соціальних стандартів в Україні і "антикримінальні реформи".

"Основним ключем до позитивних змін є антикримінальний наступ. Дві тисячі кримінальних справ проти чиновників, збуджених за посадові злочини, повинні дійти до розгляду в судах, а саботаж Генпрокуратури повинен бути зупинений", - підкреслив політик. Лідер НУ-НС також має намір забезпечити ефективне функціонування правоохоронної системи і "очищення" судової системи.

При цьому Ю.Луценко заявив, що, на його думку, Верховна Рада 6-го скликання працюватиме максимум до президентських виборів. "Він (парламент - ІФ) буде змінений або до, або одночасно з президентськими виборами", - відзначив лідер блоку.

Ю.Луценко виразив упевненість в тому, що наступним завданням нового парламенту стане ухвалення змін до Конституції. "Нинішнє латання і штопання Конституції є джерелом конфліктів, тому в новій редакції Основного закону повинні бути враховані всі баланси і суперечності між гілками влади, що дозволить забезпечити відповідальність політиків", - пояснив лідер НУ-НС, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «Луценко виступає за перехід на мажоритарну систему виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі