середа, 05 грудня 2007 15:27

Луценко вимагає перевірити Черновецького

Лідер блоку "Наша Україна-Народна самооборона" Юрій Луценко виступає за те, щоб створити слідчу комісію не тільки щодо діяльності мера Харкова Михайла Добкіна, але й мера Києва Леоніда Черновецького.

"Я впевнений, що має бути парламентська слідча комісія і по Києву, і по Харкову", - сказав Луценко, коментуючи ініціативу своїх колег, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Луценко зауважив один принциповий момент: "Є принципова різниця – в діючому законодавстві є статті, які прямо дають відповіді, як змінити мера, який ганьбить місто".

"Губернатор області може напряму подати у Верховній Раді пропозицію про перевибори, і більшість в парламенті може їх проголосити без змін до законодавства. Звичайно, перед цим має попрацювати комісія, яка покаже, принаймні, основні порушення законодавства", - пояснив він.

По Києву вирішити це питання дещо складніше, адже згідно закону про спеціальний статус Києва як столиці України, міський голова одночасно є головою міськадміністрації. Тому методи зміни київської влади є складнішим, зазначив Луценко.

"Але спільна робоча група НУНС та БЮТ вже розробила два варіанти підходу до вирішення цієї проблеми. В свій час вони будуть запропоновані Верховній Раді. Перед цим також буде створено тимчасову слідчу комісію по перевірці діяльності київської влади", зазначив Луценко, пише Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Луценко вимагає перевірити Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі