середа, 26 грудня 2018 13:03

Луценко в Європі розповів про третю хвилю російської окупації

Луценко в Європі розповів про третю хвилю російської окупації
Луценко закликав заборонити російським суднам входження у порти європейських країн. Фото: hvylya.net

Після Криму та частини Донбасу Росія намагається окупувати Азовське море разом із Маріуполем.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв'ю німецькому виданню Bild.

"Це був не звичайний інцидент, а третя хвиля окупації. Спочатку Росія окупувала Крим, потім частину Донбасу, тепер Азовське море. Росія блокує Азовське море й окуповує його. Мова йде не тільки про водний простір, а й про блокаду міста Маріуполя...

Коли у нас відняли Крим, це був конфлікт між 2 державами. Це торкнулося тільки нас. Але окупація Азовського моря зачіпає всі держави, які мають військово-морський флот, а отже, і Німеччину. Якщо ми допустимо це, Росія продовжить. Наступною її метою призначення може стати Чорне море", - сказав Луценко.

Він закликав Захід надати конвої для супроводу українських суден у Керченській протоці та заборонити російським суднам входження у порти європейських країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові кораблі знову підуть у Керченську протоку

25 листопада російські силовики атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових поранені, 2 із них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із 24 моряками, 3 яких отримали поранення. Їх перевезли до Москви, де "судять".

Зараз ви читаєте новину «Луценко в Європі розповів про третю хвилю російської окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі