четвер, 18 квітня 2019 08:48

Луценко розповів про зустріч із Йованович: список "недоторканних" написав сам

Луценко розповів про зустріч із Йованович: список "недоторканних" написав сам
Держдеп США назвав заяву Луценка "відвертою вигадкою". Фото: rbc.ua

Посол США Марі Йованович не передавала генпрокурору Юрію Луценку список із прізвищами людей, яких попросила "не переслідувати", але озвучила ці прізвища в усній формі.

Про це Луценко сказав в інтерв'ю Наталії Влащенко.

"Вона прийшла з конкретним питанням щодо конкретного прізвища. Сказала, що ця людина представляє собою дуже відомого антикорупціонера, переслідування якого кидає тінь на наші корупційні зусилля. Це - [колишній заступник генпрокурора Віталій] Касько, у якого тоді виявили квартиру, яку він, за деякими даними, отримав не зовсім законно. Людина могла отримати службову квартиру. Але прописувати туди свою маму, яка ніколи зі Львова не виїжджала, було незаконно. Я це пояснив...

Далі почалися розмови про інших активістів. Я перервав посла, узяв листок паперу і записав озвучені прізвища. Кажу: "Раніше такі списки писали на Банковій. Ви хочете тепер їх писати на Танковій [вулиці, де розміщене посольство США]? Поки я генпрокурор, мені це не потрібно". І розірвав цей папірець. Після цього вона пішла", - сказав Луценко.

На прохання назвати інші прізвища, Луценко сказав: "У цьому нема сенсу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що криється за заявами Луценка про Йованович

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список людей, яких попросила "не переслідувати". У відповідь посольство США наголосило, що заява Луценка не відповідає дійсності і має на меті послабити репутацію Йованович.

Після цього президент Петро Порошенко заявив про свою підтримку Йованович.

Зараз ви читаєте новину «Луценко розповів про зустріч із Йованович: список "недоторканних" написав сам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі