пʼятниця, 20 лютого 2009 14:24

Луценко розганятиме мітингувальників сльозогінним газом

Луценко розганятиме мітингувальників сльозогінним газом

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вважає, що найбільш ефективним методом розгону агресивно налаштованих демонстрантів є дозволені законом сльозогінні гази.

Про це він заявив сьогодні журналістам на початку навчань, які відбувалися на одному з полігонів під Сімферополем.

"З моєї точки зору, тактика "стінка на стінку" по фізичному, силовому вичавлюванню демонстрантів є неправильною. В усьому світі до великих скупчень агресивно налаштованих демонстрантів застосовують сльозогінний газ, і лише після цього, розсіявши агресивний напад, їх заарештовують згідно з чинним законодавством. Саме така тактика буде братися на озброєння і українською міліцією", - сказав Луценко.

Він зауважив, що на нараді з керівництвом МВС та регіональних підрозділів міліції, яка передувала навчанням, відзначались застарілі методи спецпідрозділів.

При цьому міністр наголосив, що для міліції має бути головним завданням захист прав людей, у тому числі право на протест, і тільки по-друге – убезпечення суспільства від агресивно налаштованих учасників заворушень, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Луценко розганятиме мітингувальників сльозогінним газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі