четвер, 11 жовтня 2007 12:04

Луценко претендує на посаду міністра внутрішніх справ

Луценко претендує на посаду міністра внутрішніх справ
Лідер "Нашої України" – "Народної Самооборони" Юрій Луценко претендує в новому уряді на посаду силового віце-прем"єра – міністра внутрішніх справ.

Про це в інтерв"ю "Газете по-киевски" повідомив член НУНС Тарас Стецьків.

"НУ-НС хотів би для себе посаду силового віце-прем"єра – міністра внутрішніх справ. На цю посаду претендує Юрій Луценко", - сказав він.

На репліку, що в БЮТ хочуть бачити на цій посаді Олександра Турчинова, Стецьків відповів: "Це й інші питання є предметом переговорів".

Стецьків також підтвердив, що в новому уряді до БЮТ можуть відійти, крім посади прем"єра, "економічний блок плюс державні монополії".

"Частково соціальний, гуманітарний і силовий блоки повинні відійти НУ-НС. Також НУ-НС наполягає на створенні Антикорупційного бюро розслідування – спеціальний орган, що буде розслідувати корупційні злочини високопоставлених чиновників", - сказав він.

За словами Стецьківа, у випадку входження до коаліції Блоку Литвина, з ним "можуть обговорюватися посади віце-спікера, декількох губернаторів, деякі посади у виконавчій владі – адекватно до його голосів".

Він також зазначив, що відповідно до попередніх домовленостей спочатку буде обрано керівництво парламенту – спікер, на посаду якого НУНС висунув В"ячеслава Кириленка, і голови парламентських комітетів.

"А потім ми автоматично підтримуємо Тимошенко на прем"єра", - сказав Стецьків.

Коментуючи хід переговорів між БЮТ і НУ-НС, він зазначив, що зараз політсили займаються виробленням спільної програми.

"Навколо кажуть тільки про посади, але ми повинні оголосити суспільству, яку політику збираємося вести. З деяких програмних позицій у нас з БЮТ були різночитання. Є питання по ринку землі, по Тендерній палаті", - сказав Стецьків.

"Друге питання – ухвалення пакету з декількох законопроектів, які ми хотіли б прийняти ще до голосування по прем"єр-міністру і формуванню уряду. Мова йде про зміни до закону про Кабмін (він є неконституційним, за нашим переконанням), про місцеві держадміністрації, про скасування депутатської недоторканності", - додав він.


За матеріалами: "Газете по-киевски", Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Луценко претендує на посаду міністра внутрішніх справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі