понеділок, 29 листопада 2010 15:52

Луценко пояснив, чому не заарештував Турчинова та Кожем'якіна

Луценко пояснив, чому не заарештував Турчинова та Кожем'якіна

Колишній генпрокурор Олександр Медведько доручав екс-главі МВС Юрію Луценку заарештувати соратників Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє "Русский репортер" з посиланням на документи американського посольства, які російське видання отримало від сайту "Wikileaks".

За інформацією сайту, в цьому Луценко зізнався у розмові з послом США в Україні.

"Помаранчевий глава МВС Юрій Луценко розповів послу США в Україні, що отримав наказ від генпрокурора заарештувати соратників Тимошенко Олександра Турчинова та Андрія Кожем'якіна за те, що вони знищили документи СБУ, в яких йшлося про зв'язки Тимошенко з кримінальним бізнесменом Семеном Могилевичем", - йдеться у публікації.

"Луценко назвав наказ генпрокурора Медведька божевільним і, природно, його не виконав", - пише видання.

Сам Луценко на сайті "Народної самооборони" підтвердив, що такий наказ був.

"Я ще раніше публічно говорив, що 2006 року Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти лідерів БЮТ Олександра Турчинова та Андрія Кожем'якіна. І тоді, і тим більше сьогодні є зрозумілим, що ця справа була виключно політично доцільною для Ющенка та Януковича в розпал парламентських виборів", - наголосив політик.

За його словами, Генпрокуратура доручила МВС розслідувати кримінальну справу проти "бютівців".

В той же час, екс-чиновник зазначив, що "бютівці" оскаржили постанову про порушення кримінальної справи у судах.

"Через короткий час Турчинов і Кожем'якін виграли всі суди, які довели абсурдність звинувачень. Сама кримінальна справа, наскільки мені відомо, закрита за статтею 6 пункт 2 "відсутність складу злочину", а сам Медведько приніс публічні вибачення на Комітеті Верховної Ради пану Кожем'якіну", - резюмував Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко пояснив, чому не заарештував Турчинова та Кожем'якіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі