неділя, 27 травня 2007 17:40

Луценко: Піскун на посаді генпрокурора є небезпечним

Лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко вважає, що Святослав Піскун є небезпечним на посаді генпрокурора. Як повідомляє прес-служба руху, таку думку він висловив на прес-конференції в Кіровограді в неділю.

- Я вважаю, що Піскун на цій посаді є небезпечним з огляду на можливість ревізії волевиявлення у судовій системі, яка здавна виходить за межі своїх повноважень, якщо над нею не висить Дамоклів меч Генпрокуратури, - зазначив Луценко.

- Я вважаю, що досягнутий компроміс (визначення дати виборів та вихід з політичної кризи) є позитивним, але є ключове питання - в чиїх руках знаходиться Генеральна прокуратура - в руках закону чи окремо взятої партії, - зазначив він.

Він навів приклад дій міністра МВС Василя Цушка, який виконував партійні доручення.

- Але в даному випадку Генпрокуратура має вийти із залежності окремо взятої партії, - підкреслив Луценко.

- Пан Піскун явно цього не демонструє. Втім, не може справитися від укорінених залежностей від Партії Регіонів. Тому з моєї точки зору призначення в.о. генпрокурора Віктора Шемчука - є правильним, - зазначив він, передає Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Луценко: Піскун на посаді генпрокурора є небезпечним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі