Ексклюзиви
пʼятниця, 18 липня 2008 15:53

Луценко каже, що земляки його друзів небезпечні для українців

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вимагає, щоб в сфері видачі дозволів іноземним громадянам на проживання в Україні був наведений порядок.

Про це він заявив на брифінгу в Чернігівській області.

За даними міністра, на рік приблизно чотирьом тисячам іноземних громадян надається право на проживання в Україні на підставі норми закону, що вони 3 роки перебували в Україні і мають житло та роботу.

Луценко зауважив, що його стурбованість викликана тим, що багато довідок про перебування в Україні є фіктивними.

"Відбуваються маніпуляції у змові з працівниками міліції та іншими аферистами, які заробляють на цьому кошти", - сказав міністр.

Луценко підкреслив, що в цій сфері необхідно навести порядок, захистивши український закон і українські інтереси.

Відповідаючи на запитання, чи дійсно на колегії Київської міліції він говорив про необхідність обмежити видачу дозволів на перебування в Україні іноземним громадянам, міністр зауважив, що його фраза була вирвана з контексту.

За словами Луценка, він наголошував лише на тому, що необхідно навести лад у сфері видачі цих дозволів.

"І будь-хто, хто критикує мене, хай називає мене не спеціалістом, расистом, але потрібно поставити надійний заслін тим, хто фіктивно отримує документи на постійне проживання, не маючи жодних умов для життя в Україні".

При цьому міністр додав, що це здебільшого люди, які можуть створювати проблеми як криміногенного, так і медичного характеру.

Луценко пообіцяв, що наводитиме лад в цій сфері, незважаючи ні на що: "Я буду в першу чергу піклуватися про інтереси і зайнятість українців, при цьому приязно ставлячись до людей інших рас і національностей".

Він підкреслив, що, даючи завдання підлеглим навести лад в сфері видачі дозволів, не чинить нічого протизаконного.

"Мене ніхто не може запідозрити, що я не люблю грузинський народ, починаючи від моїх близьких стосунків з Давидом Жванією, закінчуючи моєю дружбою з міністром внутрішніх справ Грузії", - сказав Луценко.

"Але, повірте, що сотні вихідців з кавказького регіону і з Грузії, зокрема, сьогодні становлять підвищену небезпеку на вулицях і в помешканнях наших громадян. І тому дружба дружбою, а служба – службою", - додав він, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Луценко каже, що земляки його друзів небезпечні для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути