вівторок, 23 вересня 2008 18:07

Луценко готовий об"єднати політиків "нового покоління"

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко допускає можливість об"єднання політиків "нового покоління" у третю силу, що зможе збалансувати протистояння нині існуючих політичних сил.

"Якщо час проб"є (позачергові парламентські вибори), я не виключаю того, що така сила буде створена колективними зусиллями політиків нового покоління, що відчувають безперспективність подальшого тупого, кольорового протистояння", - сказав він у вівторок на прес-конференції в Дніпропетровську.

Луценко також підкреслив, що "мрія про третю силу була знищена стараннями Балоги (глава секретаріату президента України) і амбіціями учасників блоку "Наша Україна - Народна самооборона".

Лідер "Народної самооборони" висловив сумнів, чи можливо створити таку силу і, зокрема, сказав, що не упевнений, чи вистачить у нього на це сил.

Луценко також висловив співчуття, що "головним результативним матеріалом для політиків стали ті, хто вимагає соціальної підтримки", а не середній клас.

На його переконання, політики зараз орієнтуються на "миттєвий споживчий інтерес". "Саме тому нам необхідна третя сила не як арифметично третя, а як інша, котра буде, зрештою, балансувати амбіції й авантюризм БЮТ і Партії регіонів", - акцентував увагу Луценко.

"Я боюся, що Луценко не встигне запропонувати суспільству організаційні форми цієї третьої сили, але, по-моєму, є досить гравців, що відчувають цю необхідність і спілкуються між собою... Я спілкуюся, як і з Яценюком (голова Верховної Ради Арсеній Яценюк ), так і з Гриценком (народний депутат фракції НУ-НС Анатолій Гриценко ) і іншими політиками, що часто приміряють до себе можливість стати цією третьою силою", - додав Луценко, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Луценко готовий об"єднати політиків "нового покоління"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі