вівторок, 19 жовтня 2010 14:01

Луценко думає, що "цар Янукович" - шанс для демократичного розвитку України

Луценко думає, що "цар Янукович" - шанс для демократичного розвитку України

Повернення до Конституції 1996 року є "шансом для демократичного розвитку країни".

Про це заявив лідер "Народної Самооборони" Юрій Луценко на прес-конференції у Чернівцях.

"Я не вважаю катастрофою для України повернення до старого зразку Конституції, незаконно поверненої Конституційним Судом. Навпаки, вважаю це шансом для демократичного розвитку країни", - сказав він.

Політик також переконаний, що "повернутися до європейського шляху розвитку" можна тільки після президентських виборів.

"Враховуючи те, що чинна влада навряд чи дасть можливість провести чесні вибори не тільки до місцевих рад, але і в майбутній парламент, тільки майбутні президентські вибори є шансом для відновлення європейського шляху розвитку України", - зазначив Луценко.

За словами політика, "до цього треба готуватися і працювати".

Він зазначив, що якщо демократичні сили знайдуть в собі відповідальність об'єднатися і запропонувати єдину об'єднавчу кандидатуру політика, "ми виграємо президентські вибори, і цей президент буде мати всю повноту повноважень для того, щоб радикально і швидко змінити ситуацію в країні на краще".

"Головне при цьому - не обрати чергового "президента-трутня", а нормальну людину, яка знає, що хоче зробити з країною, матиме конкретні плани і конкретну команду. Саме таке завдання стоїть перед опозицією на найближчі кілька років", - підкреслив Луценко.

Нагадаємо, що 1 жовтня Конституційний суд скасував політреформу та повернув Віктору Януковичу повноваження, якими володів Леонід Кучма. Пізніше Рада ухвалила зміни зо закону про Кабмін та низки інших документів, якими надала главі державі практично царські повноваження.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Луценко думає, що "цар Янукович" - шанс для демократичного розвитку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі