середа, 04 червня 2008 09:14

Луценко: Я робив помилки, але за моєю спиною немає злочинів

Луценко: Я робив помилки, але за моєю спиною немає злочинів
Міністр внутрішніх справ України, лідер Громадського руху Народна самооборона Юрій Луценко заявляє, що не має наміру "ховатися" за лікарняним чи відпусткою від відповідальності та правоохоронних органів.

"Я настілки впевнений у своїй правоті, що не збираюся ані ховатися, ані "лікуватися", ані іди у відпустку, як мені багато хто радить", - сказав Луценко.

За його словами, ціллю усіх кримінальних справ проти нього було "висунути будь-які надумані звинувачення і відсторонити мене від займаної посади, але це не пройде".

"Я виграв суд за надуманими звинуваченнями, які були мені висунені Генпрокуратурою України. Очевидно, вони й самі розуміли безпідставність своїх звинувачень, бо представник прокуратури у суді виглядав надто непереконливо", – додав він, коментуючи рішення Подільського районного суду м. Києва.

Міністр також не сумнівається, що виграє у суді й інші справи подібного характеру, якщо такі порушуватимуться в майбутньому.

Я готовий до справ по вертольотах та підводних човнах, бойових плавцях та альпійських стрільцях

"Я чистий перед законами і людьми. Звісно, я робив помилки, але за моєю спиною немає злочинів. Тому я спокійний і впевнений у собі. Тепер, посилаючись на рішення суду, я можу підтвердити, що всі справи проти мене – замовні", – наголосив глава МВС.

Він також зазначив, що 2006 року, коли проти нього висувалися звинувачення у справах, які судом визнані незаконними, "пан Пукшин (Ігор Пукшин- зараз заступник глави Секретаріату Президента, уповноважений Президента з питань контролю за діяльністю СБУ) заявляв про сміхотворність цих звинувачень, а тепер заявляє, що за них слід відповідати".

"Була справа по пістолетах, була справа по паспорту, була справа по літаках, я готовий до справ по вертольотах та підводних човнах, бойових плавцях та альпійських стрільцях. Але такі справи не мають жодних судових перспектив", – переконаний міністр.

Луценко висловив вдячність суду, який зняв звинувачення, за його об"єктивність.

3 червня, Подільський районний суд Києва задовольнив скаргу адвоката Юрія Луценка Юрія Мартиненка та скасував постанову Головного слідчого управління з особливо важливих справ Генпрокуратури України про порушення кримінальної справи, оскільки в наданих суду матеріалах не вбачається, що Луценко скоїв посадовий злочин, перебуваючи 18 січня цього року на засіданні РНБО, де завдав легких тілесних ушкоджень меру Києва Черновецькому. Також суд визнав, що Луценко не зловживав владою чи службовими повноваженнями, використовуючи у серпні 2006 року літаки Внутрішніх військ МВС України, пише Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Луценко: Я робив помилки, але за моєю спиною немає злочинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі