субота, 19 лютого 2011 13:03

Луценка можуть позбавити спілкування з адвокатом?

Луценка можуть позбавити спілкування з адвокатом?

У Генпрокуратурі Юрія Луценка вважають найбільшим українським злочинцем. Таке припущення у коментарі кореспонденту Gazeta.ua зробив "нунсівець" Олесь Доній:

"Через це позбавили можливості диктувати листи чи статті адвокату. Ці листи він сам не писав. Бо йому не дають ручки та паперу. Може лише наговорювати тому, з ким зустрічається. А зустрічається він лише з адвокатом. Відповідно, зараз його хочуть лишити можливості й спілкування з адвокатом".

Доній порівняв політику Генпрокуратури із політикою сталінського режиму:

"За часів сталінських чисток існував такий вислів: "10 років без права переписки". От і Луценку дають щось подібне. Правда, поки що не по 10 років, а по два місяці. Але без права переписки. Вони бояться не лише його присутності в українській політиці. Головне, щоб не було його заяв, ніякої інформаційної активності. Бояться свободи слова"

Він розповів, що депутатам забороняють зустрічатися із Луценком. Право дозволяти такі зустрічі є у слідчого Войченка:

"Він говорить, що не усі рішення може приймати самостійно. Це він сказав на зустрічі із Юрієм Гримчаком. Каже, що йому треба порадитися із кимсь нагорі. Хоча за законом він процесуально незалежна фігура".

За словами Донія аби підтримати Луценка, депутати з Народної самооборони беруть участь у вуличному русі опору:

"Проводимо акції, пікети, демонстрації. Збирали підписи у Верховній Раді. Зібрали 90 підписів. Щодо майбутніх конкретних акцій - не буду їх оголошувати завчасно".

Як відомо, Луценко перебуває у Лук'янівському СІЗО. Передав звідти два листи та дав інтерв'ю "Комерсанту". Його адвокат Ігор Фомін просить поки що не надсилати питань для ще одного інтерв'ю, бо немає можливості задавати питання журналістів Луценку.

Зараз ви читаєте новину «Луценка можуть позбавити спілкування з адвокатом?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі