вівторок, 05 вересня 2017 11:15

Льовочкін за гроші Путіна будував режим Януковича - у Раді звернулися до генпрокурора

Льовочкін за гроші Путіна будував режим Януковича - у Раді звернулися до генпрокурора
ГПУ і СБУ закликають взятися за екс-голову Адміністрації Януковича Сергія Льовочкіна. Фото: mediaport.ua

Народного депутата з "Опозиційного блоку", екс-глави Адміністрації Януковича Сергія Льовочкіна треба притягнути до кримінальної відповідальності. Однак прокуратура чомусь досі цього не робить.

Про це із трибуни парламенту заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

За його словами "напружена робота" правоохоронців чомусь досі не торкнулася "людини, яка фактично керувала країною від імені недоумковатого президента".

"Коли ми призначали Юрія Луценка, конкретно називали прізвище Льовочкіна серед осіб, діяльність яких має бути перевірена під мікроскопом. Саме Льовочкін побудував корупційний режим Януковича з нуля, використовуючи гроші свого багатовічного інвестора Дмитра Фірташа. А значить за гроші Могилевича і Путіна", - продовжив він.

"Через Львочкіна контролювали людей, які розграбували країну - портнови, лавриновичі, лукаші. Льовочкін персонально відповідальний за заведення на генеральські посади десятки російських шпигунів - Захарченка, Лебєдєва, Калініна і нижче по вертикалі. Ці люди зараз втекли до "русского мира". Чому ж немає питань до Льовочкіна, який візував їхні призначення?" - заявив нардеп.

Також Бурбак заявив, що у прокуратури "не доходять руки до перевірки мільярдних статків" екс-глави Адміністрації Януковича.

"Журналісти регулярно пишуть про третє "Межигір'я" - маєток Льовочкіна, про його яхти і нерухомість у Франції. Реакції правоохоронців досі немає", - додав нардеп.

Фракція НФ закликала ГПУ, СБУ і НАБУ розпочати кримінальні провадження проти Льовочкіна.

Зі свого боку "Оппоблок" заявив про політичні переслідування опозиції: "Опозиційний блок розглядає заяву представника партії влади "Народного фронту" Бурбака як продовження політичних переслідувань опозиції. Ми ставимо його в один ряд з Одеською трагедією, політично мотивованими злочинами проти особистості, політично мотивованими кримінальними справами проти представників опозиції, підпалом "Інтера", використанням правоохоронної системи для боротьби з інакодумцями, з громадянами, незадоволеними нинішньою владою. Нашу партію... атакують за те, що ми говоримо правду".

Сам Льовочкін в коментарі журналістам в кулуарах Ради заявив: "Моя позиція проста. Вони 4 роки за нами бігають. 4 роки намагаються сфабрикувати хоч якусь кримінальну справу і нічого не виходить. Черговий політичний сезон починається з політичних переслідувань. Ця дорога приведе їх в нікуди... У нас у фракції немає жодного народного депутата проти якого не порушено кілька кримінальних справ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Льовочкін добудовує своє "гніздо" у Конча-Заспі - нардеп показав відео

Сергій Льовочкін керував Адміністрацією президента Віктора Януковича з 2010-го по 2014 рік. На позачергових виборах до парламенту йшов 12-м від "Опозиційного блоку". Став народним депутатом.

Зараз ви читаєте новину «Льовочкін за гроші Путіна будував режим Януковича - у Раді звернулися до генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі