середа, 02 квітня 2008 10:01

Льовочкін дав Тимошенко декілька порад щодо стримання інфляції

Льовочкін дав Тимошенко декілька порад щодо стримання інфляції
Народний депутат від Партії регіонів Сергій Льовочкін вважає антиінфляційні заходи уряду неефективними і вносить власні пропозиції щодо стримання інфляції.

Як передає прес-служба партії, парламентарій переконаний, що антиінфляційна політика вимагає, перш за все, збалансованої політики державних витрат, зокрема соціальних. "Бажання отримати електоральні дивіденди від соціального популізму зрозумілі, але відповідальні політики ніколи не поставлять свої інтереси вище державних", - підкреслив "регіонал".

По-друге, на думку Льовочкіна, необхідно припинити адміністративний волюнтаризм на паливно-енергетичному ринку. Він підкреслив, що без стабілізації цін на газ, нафту і нафтопродукти гарантувати стабільну і рентабельну роботу АПК неможливо.

Політик переконаний, що разом з Національним банком необхідно підсилити контроль над кредитно-фінансовим і банківським сектором національної економіки. "Як показує світовий досвід, саме цей сегмент може стати джерелом неприємних сюрпризів", - відзначив депутат.

"І головне: уряд повинен, нарешті, відмовитися від роботи в стилі "пожежної команди". Те, що зараз відбувається в українській економіці, зокрема, і високі темпи зростання цін - це не випадковий збіг обставин. За нинішніми проблемами інфляції ховається багаторічна відсутність структурних реформ", - вважає парламентарій.

"На це потрібні політична воля і політична відповідальність. Якщо у цього уряду їх немає, він повинен звільнити місце", - підсумував Льовочкін.

Нагадаємо, раніше Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко пообіцяла, що її уряд за півроку впорається з інфляційними процесами в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Льовочкін дав Тимошенко декілька порад щодо стримання інфляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі